دستنیافتنیترین نقاط گردشگری در جهان
دستنیافتنیترین نقاط گردشگری در جهان
وقتی صبحت از گردشگری به میان میآید شاید بیشتر ما تصویر یک ساحل آرام با هتلهای لوکس یا شهری پر از آثار باستانی و دیدنی در ذهنمان مجسم شود. اشتباه هم نیست! اکثر گردشگریها در دنیا به مقاصد اینچنینی صورت میگیرد اما هستند کسانی هم که دلهره، هیجان و مکانهای دستنیافتنی بیشترین جذابیت را برایشان دارد. اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید پیشنهاد میکنیم ادامه این مقاله را حتما مطالعه بفرمایید چرا که قصد داریم دستنیافتنیترین نقاط گردشگری در جهان را در این مقاله به شما معرفی کنیم.
پارک ملی بند امیر در افغانستان
اولین پارک ملی افغانستان است و در فاصله 215 کیلومتری کابل مابین هندوکوش شرقی و رشته کوه بابا قرار گرفته است. بند امیر متشکل از شش دریاچه در بلندیهای هندوکوش در ولایت بامیان است که با چندین سد طبیعی از یکدیگر جدا شدهاند. آب این دریاچهها از چشمه معروفی به نام کپرک که در فاصله تقریبا 14.5 کیلومتری آنها قرار گرفته، تامین میشود. زلالی و رنگ لاجوردی بینظیر این دریاچهها در کنار وجود گونههای جانوری همچون گوسفند کوهی، آهوی نخشیر، گرگ، روباه و موش کوهی شاید از دلایلی باشد که گردشگران ماجراجو را با وجود خطرات مختلف و قرار داشتن افغانستان در لیست مکانهای خطرناک خاورمیانه به سمت خود میکشد.
شاید برایتان جالب باشد بدانید دریاچههای بند امیر، زیستگاه نوع خاصی از ماهی با رنگ زرد طلایی و اندازه بزرگ هستند که محلیها به آن چوش میگویند. همچنین گفته میشود این منطقه زیستگاه پلنگ برفی نیز بوده که امروزه به دلیل شکار بیرویه، نسل آن از میان رفته است لیکن چندین قلاده از این حیوان چند سال پیش (سال 1397) در منطقه دیوخانه بند امیر دیده شده است.
بند امیر یکی از عجایب طبیعی افغانستان است که وجود مناظر زیبا و بینظیرش سبب شده دولت مرکزی افغانستان آن را به عنوان اولین پارک ملی این کشور معرفی کند. همانطور که در فوق گفته شد بند امیر شش دریاچه دارد که به ترتیب عبارتند از: بند غلامان، بند ذوالفقار، بند پنیر، بند قنبر، بند پودینه و بند هیبت که با دیوارهای سنگی شیبدار احاطه شدهاند. مردم محلی بنای این منطقه را به حضرت علی (ع) و معجزاتش نسبت میدهند و حتی داستانهایی در این مورد نیز بر سر زبانهاست. گردشگران ماجراجو هر ساله با وجود مشکلاتی همچون شرایط محیطی خشن، نبود امکانات اولیه و تخریب جادهها توسط نیروهای شبهنظامی محلی و طالبان به این منطقه میآیند تا از زیباییهای آن لذت ببرند.
روستای محصور بین کوههای قفقاز در داغستان
داغستان یکی از 85 جمهوری از جمهوریهای فدرال روسیه است که در یک دهه پیش خطرناکترین منطقه در اروپا به شمار میرفت و هنوز هم دولت روسیه آن را به عنوان یکی از خطرناکترین مناطق این کشور معرفی کرده است که عمدتا به دلیل وجود نژادپرستان روسی، ماموران قلابی و حیوانات وحشی همچون خرس در منطقه است. با این وجود هنوز هم اگر اهل ماجراجویی و خطر کردن هستید باید بگوییم روستایی متروکه در داغستان وجود دارد که گویی توسط کوههای قفقاز شمالی احاطه شده است. گفته میشود این روستا تا سال 2015 سکنه داشته ولی از آن زمان به بعد کسی در آن دیده نشده است.
شهر باستانی پالمیرا در سوریه
شهری باستانی در 210 کیلومتری دمشق واقع در استان حمص صوریه که به مروارید صحرا نیز مشهور است. این شهر در فهرست جهانی میراث یونسکو قرار دارد و قدمت آن به سدههای یکم و دوم میلادی بر میگردد. این شهر یکی از مهمترین مراکز فرهنگی جهان در دوران باستان بوده و میتوان آن را تبلوری از هنر و معماری یونانی، رومی و ایرانی دانست. تا قبل از شروع شدن جنگ داخلی در روسیه در سال 2015 پالمیرا یکی از جذابترین نقاط در دنیا برای گردشگری محسوب میشد و سالانه بیش از 150 هزار گردشگر از آن بازدید میکردند، لیکن با شروع جنگ و تصرف داعش بر بخشهایی از سوریه نه تنها این منطقه به عنوان منطقه خطرناک معرفی شد بلکه بخشهایی از آن نیز توسط گروه داعش از بین رفت.
بزرگراه بینمرزی کاراکورام
بزرگراهی مرزی که چین را به پاکستان متصل میکند و جزء یکی از 15 جاده زیبای جهان محسوب میشود. در واقع خیلی از گردشگران تنها برای لذت بردن از زیباییهای این جاده است که حاضر میشوند در آن سفر کنند نه صرفا برای رسیدن به مقصدی خاص! این جاده همچنین یکی از شاهکارهای مهندسی عمران و یکی از مرتفعترین جادههای آسفالت شده در جهان نیز هست. شما در طول سفر در این جاده میتوانید از مناظر زیبا و خیرهکننده رشتهکوههای هیمالیا، کاراکورام و هندوکوش لذت ببرید و خوشبختانه کل مسیر 1300 کیلومتری جاده نیز آسفالت و صاف است.
کشور مالی
کشوری در شمال غربی آفریقا با مناطقی بکر و سرسبز که متاسفانه به دلیل خطراتی همچون دزدیده شدن توسط گروهکهای تروریستی در لیست مناطق خطرناک دنیا قرار گرفته است. مالی چیزی از لحاظ جاذبههای طبیعی کم ندارد و علاوه بر جلگههای کم ارتفاع، علفزارهایی استوایی در جنوب و صحرایی بزرگ پر از تپههای شنی را نیز در شمال خود دارد. از جمله مکانهای دیدنی در این کشور میتوان به مقبره آسیکا، مقبره یکی از پادشاهان بزرگ این کشور، موزه ملی مای و مسجد دجینه اشاره کرد.
بیروت
یکی از زیباترین شهرهای خاورمیانه و پایتخت لبنان که در حاشیه دریای مدیترانه واقع شده و زمانی به دلیل جاذبههایش، پاریس خاورمیانه لقب گرفته بود. هر چند که بیروت به اندازه افغانستان یا مالی ناامن نیست لیکن سایه نا امنی به طور کامل از روی آن برداشته نشده است و نشانه آن را هم میتوان انفجار سال 2020 در آن دانست که باعث تخریب بسیاری از منازل مسکونی در منطقه اشرفیه شد. به هر حال اگر به بیروت سفر میکنید یادتان باشد حتما از مکانهای دیدنی آن همچون موزه ملی بیروت، کلیسای بانوی ما، صخرههای کبوتر، موزه سرسق، حمامهای رومی، مسجد محمد امین، بعلبک و بیبلوس نیز حتما بازدید کنید.
آلاسکا
بزرگترین ایالت آمریکا که به واسطه رودهای یخی، چشمههای آب گرم، شفقهای شمالی، حیات وحش و بیش از صد آتشفشانش شهرت دارد و هر ساله تعداد میزبان زیادی از گردشگران است که تعدادشان تنها در سال 2013 به 1.6 میلیون نفر رسید. لیکن این ایالت دیدنی خطرات خاص خود را هم دارد که از جمله آنها میتوان به بهمن، سرمازدگی و حمله حیوانات وحشی همچون خرس یا گوزن شمالی اشاره کرد. همچنین در سال 2004 بیش از 3000 نفر مورد گمشده در این ایالت گزارش شده است. با همه اینها اگر اهل خطر کردن هستید و هزینه سفر به آلاسکا را هم دارید باید بگوییم این شما و این هم جاذبههای توریستی آلاسکا!
تانزانیا
به واسطه وجود جاذبههای طبیعی همچون کوه کلیمانجارو، مجمعالجزایر زنگبار و آتشفشان دو میلیون ساله نگورونگورو (Ngorongoro) یکی از مناطق بینظیر و البته خطرناک برای گردشگری طبیعی است که طی سالهای اخیر بیش از یک میلیون گردشگر از سراسر دنیا را به خود جذب کرده است. خطر اصلی در تانزانیا از ناحیه حیوانات وحشی همچون شیر و کروکدیل است. حتی بعضی مواقع حیوانات به ظاهر اهلی مثل فیل و اسب آبی هم میتوانند خطرناک باشند به اضافه اینکه سارقان مسلح نیز ممکن است در کمینتان باشند.
جزیره عروسکها
جزیرهای در نزدیکی مکزیکو سیتی که یونسکو آن را در سال 1987 به عنوان میراث جهانی ثبت کرد. داستان این جزیره از آن قرار است که حدود 50 سال پیش جولیان سانتانا باررا (Julian Santana Barrera) نگهبان جزیره، ادعا کرد جسد دختربچهای را در کانال پیدا کرده است. او تصمیم گرفت به نشانه احترام به روح دختربچه، عروسکش را از درختی در جزیره آویزان کند و پس از آن هم عروسکهایی که در آشغالها و کانالها پیدا میکرد را از درختان آویزان میکرد. گفته میشود حتی او صدای قدمها و نالههای دخترک را میشنیده است. به هر حال جسد این نگهبان نیز در سال 2011 در همان جزیره یافت شد. از آن زمان به بعد گردشگران زیادی از این جزیره بازدید کرده و حتی برخی از آنها ادعا کردهاند عروسکهای آن با هم پچپچ میکنند! این جزیره اگر خطرناک نباشد حداقل ترسناک هست و اگر شما دوست دارید خودتان را در یکی از آن فیلمهای ترسناک ببینید، بدون شک بهترین مقصد گردشگری برایتان خواهد بود!
ساحل پلایا زیپولیت در مکزیک
به آن ساحل مرگ هم گفته میشود و دلیل آن هم غرق شدن سالانه 50 نفر در این ساحل است. البته به لطف اضافه شدن غریق نجاتهای بیشتر، تعداد قربانیان کاهش یافته لیکن هنوز هم گردشگران ماجراجویی که به این منطقه میآیند به هشدارهای ایمنی توجهی نمیکنند و بیش از اندازه در آب پیش میروند. شاید تعجب کنید ولی غریق نجاتهای این منطقه روزانه ده نفر را از خطر غرق شدن نجات میدهند لیکن این تنها خطر ساحل پلایا زیپولیت نیست. اگر به دام کوسهها بیافتید دیگر از دست غریق نجاتها هم کاری ساخته نیست!