تهیه دارو در سفر‌های خارجی

تهیه دارو در سفر‌های خارجی

 

مقدمه

اگر از افرادی هستید که مرتباً دارو مصرف می‌کنند یا به هر دلیلی در سفر خارجی نیاز به تهیه دارو دارید، باید نحوه خرید دارو در خارج از کشور را از قبل بررسی کرده باشید. حتماً شنیده‌اید که برخی کشورها قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای ورود برخی داروهای خاص به قلمروشان وضع کرده‌اند. برای تهیه دارو در سفر چه باید کنیم؟ آیا برای تهیه هر دارویی در سفر خارجی از جمله داروهای عمومی در سفر خارجی نسخه لازم داریم؟ در این مطلب می‌خواهیم چند و چون تهیه دارو در سفر را بررسی کنیم و نکات مهم مربوط به آن را بشناسیم. دانستن این نکات کمک می‌کند تا در طی سفر خارجی بدون هیچ‌گونه مشکلی صرفاً به هدف و کیفیت سفرمان بیندیشیم. با ما همراه باشید تا در ادامه مطلب به سؤالات زیر پاسخ دهیم.

نحوه خرید دارو در خارج از کشور چگونه است؟
آیا داروهای عمومی را می‌توانیم در سفر خارجی با خودمان حمل کنیم؟
برای جلوگیری از هرگونه مشکلی در خصوص تهیه و مصرف دارو در سفر چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
برای گرفتار نشدن در دام عرضه‌کنندگان داروهای تقلبی در سفر خارجی چه باید کنیم؟
نحوه خرید دارو در خارج از کشور چگونه است؟

به‌عنوان قاعده کلی، به خاطر داشته باشید که ارسال یا حمل کردن هر نوع دارو از کشوری به کشور دیگر غیرقانونی است. لذا اگر می‌بینید افرادی که عازم سفر خارجی هستند برخی داروها را با خودشان به فرودگاه می‌برند، آن را باید در استثنائات این قاعده یعنی قوانین داخلی کشورها بجویید. برای خرید دارو در سفر نباید به سراغ فروشندگان بازارهای آزاد، خیابانی یا مراکز مشکوک بروید. برخی کشورهای اروپایی، شبکه توزیع نسخ دارویی مشترکی دارند که مسافران در صورت دسترسی به آن در کشور مبدأ، می‌توانند از دکترشان بخواهند تا نسخه را در این سامانه به اشتراک بگذارد. در این‌صورت می‌توانید داروها را بدون مشکل از داروخانه کشور مقصد خریداری کنید. البته ممکن است برای تهیه دارو در سفر مجبور شوید از پزشکی محلی بخواهید تا برایتان نسخه تجویز کند.

آیا داروهای عمومی را می‌توانیم در سفر خارجی با خودمان حمل کنیم؟

حمل کردن داروهای عمومی یا ژنریک با خودتان در سفر خارجی کاملاً به قوانین کشور مقصد بستگی دارد. این نوع داروها در سراسر جهان معمولاً ارزان‌ترین هستند اما شرکت‌های دارویی مختلف آن‌ها را با برندهای متفاوتی عرضه می‌کنند. مثلاً «استامینوفن» در برخی کشورها با نام «تایلنول» شناخته می‌شود یا آن را در عمده کشورهای اروپایی با عنوان «پاراستامول» می‌شناسند. بنابراین، در وهله نخست لازم است این نام‌های تجاری را یادداشت کنید و از نحوه خرید دارو در خارج از کشور به‌صورت آزاد مطمئن شوید. برخی کشورها این داروها را بدون نسخه نمی‌فروشند. مثلاً با این‌که قطره چشم دگزامتازون را می‌توانید بدون نسخه در داروخانه‌های اکثر کشورهای آسیایی و اروپایی بخرید اما آن را در ایالات متحده بدون نسخه نمی‌فروشند.

برای جلوگیری از هرگونه مشکلی در خصوص تهیه و مصرف دارو در سفر چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟

برای دسترسی به دارو در خارج از کشور لازم است نام عمومی و تجاری آن را بدانید. در این‌صورت حتی با فرض متفاوت بودن نام دارو در کشور مقصد، می‌توانید از دکتری در این خصوص کمک بگیرید. به این نکته نیز توجه کنید که همه کشورها نسخه تجویزی دکترتان را معتبر نمی‌دانند. لذا لازم است بررسی کنید که کشوری که به آن سفر می‌کنید نسخه‌های خارجی را می‌پذیرد یا خیر.
همه تولیدکنندگان دارو در هر کشوری در دسترس نیستند؛ چنانچه ترجیح می‌دهید که برای تهیه دارو در سفر خارجی به سراغ تولیدکننده خاصی بروید، باید بدانید که ممکن است محصولات آن شرکت در کشورهای دیگر در دسترس نباشند. در این شرایط بهتر است بررسی کنید که آیا می‌توانید مقدار بیشتری از دارویتان را با خودتان به خارج ببرید یا خیر.  
مراقب داروهای با عناوین مشابه باشید؛ پژوهش‌ها نشان داده‌اند که نام تجاری 74 داروی تولیدی ایالات متحده مشابه عناوین 93 دارو در سایر کشورها است. لذا یک اشتباه جزئی تلفظی می‌تواند باعث خرید دارویی کاملاً متفاوت شود. مثلاً «سوپرکس» در فیلیپین همان داروی سودوافدرین یا دکسترومتورفان است که معمولاً برای سرفه و احتقان سینوسی تجویز می‌شود؛ درحالی‌که «سوپراکس» نام تجاری آمریکایی برای سفیکسیم است که نوعی آنتی‌بیوتیک به حساب می‌آید.
به ممنوعیت‌های وارداتی دارو در کشور مقصد توجه کنید. برای آگاهی از نحوه خرید دارو در خارج از کشور، ممکن است لازم باشد با سفارت، گمرک یا مراکز مراقبت‌های بهداشتی فرامرزی تماس بگیرید. بسته به کشور مقصد و محصول دارویی، شاید نیاز به ارائه مدارکی نظیر گواهی شینگن، مجوز واردات یا گواهی مربوط به آمپول انسولین در گمرک داشته باشید.
داروهای طبقه‌بندی شده به‌عنوان مخدر یا روانگردان را نمی‌توانید با نسخه‌ای بخرید که در کشور دیگری نوشته شده است. برای تهیه چنین داروهایی در سفر خارجی، باید به سراغ پزشک محلی بروید. کشورها ضوابط بسیار متنوعی برای واردات این نوع داروها تعیین کرده‌اند که ممکن است بررسی کردن همه آن‌ها برایتان دشوار باشد؛ لذا بهتر است از بردن این داروها با خودتان خودداری کنید. برخی کشورها حتی داروهای کدئین‌دار را جزء داروهای مخدر حساب می‌کنند.
دستورالعمل‌های کشورهای بین راه را نیز در نظر بگیرید. عبور از این کشورها به منزله قبول قوانین واردات و گمرکی آن‌ها درباره داروها است. بنابراین، لازم است مقررات این کشورها را نیز درباره دارو رعایت کنید.


 برای گرفتار نشدن در دام عرضه‌کنندگان داروهای تقلبی در سفر خارجی چه باید کنیم؟

نحوه خرید دارو در خارج از کشور بسیار مهم است. برای تهیه کردن دارو در سفر صرفاً به داروخانه‌ها یا مراکز درمانی مجاز مراجعه کنید. در کشورهای توسعه‌یافته، معمولاً سازمان‌های نظارتی تولیدکنندگان دارو را ملزم می‌کنند که قبل از صدور مجوز، مطالعات ایمنی و اثربخشی لازم را درباره آن انجام دهند. این فرآیند ممکن است در برخی کشورهای در حال توسعه به‌طور کامل رعایت نشود. لذا با توجه به این‌که در برخی کشورهای آسیایی و آفریقایی ممکن است داروهایی ناایمن، غیرمعادل درمانی، تقلبی یا تاریخ مصرف گذشته عرضه شوند خرید آن‌ها را از داروخانه‌های بیمارستانی توصیه می‌کنیم. در ادامه به نکاتی درباره داروهای تقلبی در سفر خارجی اشاره می‌کنیم.

طبق تخمین سازمان بهداشت جهانی، 10 تا 30 درصد داروها در کشورهای در حال توسعه ممکن است تقلبی باشند. این رقم در آفریقا و هند به 35 درصد نیز می‌رسد.
داروهای تقلبی رایج در آفریقا و آسیا داروهای ضدمالاریا، به‌ویژه محصولات حاوی آرتمیسینین هستند. سایر داروها، به‌دلیل هزینه‌های زیادشان، ممکن است با مواد ارزان‌تری مانند داروهای انکولوژیک و اچ‌آی‌وی ترکیب شوند. در این کشورها حتی انواع تقلبی داروهای عمومی نظیر آنتی‌بیوتیک‌ها، مسکن‌ها و استروئیدها را نیز عرضه می‌کنند.
برخی داروهای تقلبی ممکن است دارای ماده فعال کمتری نسبت به مشخصات برچسب محصول باشند که می‌تواند منجر به عدم تأثیر کافی دارو شود.
باید به محصولات معروف اما ارزان مشکوک شوید. تقلب در تولید محصولات برندهای معروف بیشتر از انواع عادی است. همچنین، بررسی کنید که داروها در ظرف اصلی و پلمپ باشند.


نتیجه‌گیری

 نحوه خرید دارو در خارج از کشور باید مبتنی بر بررسی شرایط واردات و فروش دارو در کشور هدف باشد. برای تهیه دارو در سفر خارجی، ممکن است نیازی به نسخه نداشته باشید، داروها عناوین یا ظاهر متفاوتی داشته باشند یا ممکن است مجبور شوید به داروساز یا متخصصی محلی و مورد تأیید سیستم بهداشتی برای تجویز نسخه و تهیه دارو مراجعه کنید. ضوابط گمرکی و وارداتی دارو را علاوه بر کشور مقصد باید در کشورهای واسطه سفر خارجی نیز رعایت کنید. قبل از سفر باید تمامی اطلاعات لازم را درباره عناوین تجاری داروها و نحوه خرید دارو در خارج از کشور به دست آورید تا در سفر خارجی فقط به سفر فکر کنید.


خرید بلیط هواپیما

بدلیل گذشت 15 دقیقه از زمان آخرین بروز رسانی باید جستجوی خود را تکرار نمایید.


جستجوی جدید
×
English العربی

راهنمای نصب اپلیکیشن iOS

1. در مرورگر سافاری در نوار پایین همین صفحه این دکمه را فشار دهید :

2.در منو باز شده ردیف پایین را به سمت چپ بکشید (در iOS13 به سمت بالا بکشید) و این دکمه را فشار دهید :

3. در بالای صفحه این دکمه را فشار دهید :

4. پس از بستن مرورگر، آیکون اپلیکیشن به گوشی شما اضافه شده و آماده استفاده میباشد.

1.في أسفل متصفح Safari ، انقر فوق :

2.في القائمة المنبثقة ، اسحب الصف السفلي إلى اليسار (iOS13 اسحب إلى أعلى) واضغط على هذا الزر:

3. في الجزء العلوي من الشاشة ، اضغط على هذا الزر:

4. بعد إغلاق المتصفح ، أيقونة التطبيق على الهاتف لقد أضفت وجاهزة للاستخدام.

1. In the toolbar on the bottom of the Safari browser, click on :

2. Select the :

3. In the next step, in the top right corner, click on :

4. A shortcut of the app will appear on your home screen, and the app is ready to use.